El Consistoriu de Carreño facilita información a les comunidaes afectaes por presunta estafa

El Consistoriu de Carreño, qu'adquiriera'l compromisu de collaborar na midida de lo posible coles comunidaes afectaes pola presunta estafa d'un alministrador de finques, pon en marcha una xornada informativa sobro'l derechu d'asistencia xurídica gratuita y el procedimientu a siguir énte los fechos asocedíos.

Na tarde d'esti 19 de mayu, a partir de les 20 hores, va tener llugar una charra informativa impartida pol xefe de serviciu de l'Axencia de Sanidá Ambiental y Consumu del Principáu d'Asturies y la Comisión del Turno de Oficio del Colexu d'Abogaos de Xixón, nel salón d'actos del Edificiu Polivalente “La Baragaña”. Esta xornada lleva por títulu “Orientaciones práctiques sobro'l derechu a l'asistencia xurídica gratuita: beneficiarios/es, prestaciones, cobertoria y tramitación”. Al entamu de la mesma'l Xefe de Serviciu de Consumu va informar a les persones qu'asistan de los pasos a siguir y cómo actuar en fechos como los asocedíos.

Dempués de la dimensión qu'adquieren los efectos de la presunta estafa, qu'afecta a más de mediu centenar de comunidaes de propietarios, el conceyu va collaborar col vecinderu na busca de posibles soluciones, qu'estenen la incertidume a la que s'enfrenten nesti procesu” esplicó Gabriel Rodríguez, voceru del gobiernu local. 


Anque'l conceyu nun tien competencia directa n'esti asuntu, na midida de lo posible, va facilitar el contactu ente les comunidaes y les entidaes que puedan apurrir lluz a la situación na que s'atopen” concluyó'l voceru municipal.