Siguimientu de les obres de l'ampliación del vial y meyores n'accesibilidá de la xubida al campusantu de Candás

Na mañana d'esti 10 d'agostu, el gobiernu local supervisó cola arquiteuta de la Mancomunidá Cabo Peñes y los representantes de la empresa qu'executó les actuaciones (Arposa 60 S.L.) la evolución de la última fase de les obres de la xubida al campusantu municipal de Candás.

La execución de les mesmes ta prácticamente rematada a la espera del allugamientu del moblame urbanu y la retirada de les antigües lluminaries según del cableaxe al traviés  del que se-yos da suministru.

Pa dar serviciu a les nueves faroles instalaes de  tipu led y n'ares de realizar el soterramientu de los cables d'estes tuvose que modificar el proyectu inicial pola necesidá de doblar les canalizaciones de HC al nun tener l'autorización de dicha compañía pa llevar l'allumáu pola canalización esistente d'eletricidá. 

Dientro d'esti cambéu contemplóse tamién la realización de les acometíes eléctriques a les viviendes esistentes por indicación de la compañía suministradora según la canalización del cableaxe pol que se suministra'l serviciu de teléfonu nun tramu del vial reparáu.


Esta meyora na obra proxectada va suponer una medría del costu final de l'actuación. Dichu gastu pretende encetase con parte del dineru del remanente.