Quimarán pedalia contra'l Cáncer Infantil, entamu de les Fiestes de Los Remedios

La espectacular V Edición de la Marcha Solidaria Monte Areo BTT dio tamién el pistoletazu de salida para les Fiestes de los Remedios de Quimarán. Cientos de deportistes dieron cita nun eventu que nun ye namá deportivu, sinón primordialmente solidariu, que la so recaldación va dirixida al Institutu d'Investigación Sanitaria IIS La Fe de Valencia y a l'Asociación Galván, qu'atiende a neños y neñes con cáncer, según a les sos families

Con esta demostración solidaria de la parroquia de Quimarán empiecen les tradicionales y postreres del branu Fiestes de los Remedios, patrona de Carreño. Con un variáu programa que va faer esfrutar a vecinos, vecines y visitantes.

L'actu central de les fiestes va ser la Ufrienda del Ramu esti Domingu 17 a partir de les 12,30 hores. Va empecipiar cola recepción de pelegrinos y pelegrines na Ilesia de San Esteban para de siguío movese al cercanu Santuariu de los Remedios.

El Conceyu de Carreño estableció un serviciu d'autocar dende Candás pa la Marcha Xubilar con salíes del Teatru Prendes a les 11,20 (23 places) y 12,15 hores (8 places), y vueltes a les 14,15 (9) places, 15 y 19 hores (35 places).