Meyora de la rede d'agües en Priendes

Les obres, que va impulsar la Conceyalía de Mediu Rural, contemplen la renovación y meyora de la rede de distribución d'agua na parroquia de Priendes, nel tramu entorno a la capiya d'El Ánxel de la Guarda nel barriu de El Polledo.

Dientro del Plan de renovación y meyora de los suministros d'agua potable a les parroquies del Conceyu, que'l Ayuntamientu de Carreño lleva a cabu p'ameyorar la calidá de los suministros y sobremanera les sos característiques de caudal y presión, anguaño deficitarios en dellos barrios del Conceyu. La zona na que se va actuar nútrese d'una tubería de PVC de poca sección, que xenera averíes difíciles de reparar por cuenta de que la canalización pasa al traviés de propiedaes particulares. Les acometíes ya instalaciones de contadores son bien antigües y atópense n'estáu deficiente” – esplicó Manuel Noceda, Conceyal de Mediu Rural.

Col fin de resolver los problemes de la zona, proxectamos la realización de les nueves canalizaciones con diámetru de 50 mm. Pa ello aprovecharáse un tramu yá soterráu mientres les obres de saneamientu realizaes na zona y va ampliase hasta'l barriu d'El Polledo pa dar serviciu a tola zona. L'actuación inclúi'l treslláu de les acometíes a la nueva rede puesta en serviciu, incluyíu'l treslláu de contadores asitiaos davezu nel interior de les viviendes a les llendes de les parceles, agospiaos n'armarios de formigón prefabricáu, cola renovación de les acometíes domiciliaries que sían necesaries “ – señaló'l conceyal.

Les acometíes, dende la llave esistente na vía o camín públicu, van realizase con tubería de polietilenu 32 mm./10 atm., a salvo de casos concretos en que fuera necesaria una sección mayor pola esistencia d'esplotaciones ganaderes, naves industriales o otres instalaciones que precisen un suministru mayor. Los contadores de les viviendes van treslladase a unes casetes prefabricaes de formigón normalizaes de 33 x 48 con puerta de PVC y visor de metacrilatu pa la llectura; antes de contador asitiaráse llave de corte de ¾, salvu los casos indicaos nel apartáu anterior. Los elementos de conexón del contador (xuntes, racores, etc.) van tener de ser anovaos.

La renovación de la rede municipal va faese acordies con los propietarios de cada acometida, afitando'l percorríu peles zones de menor incidencia pa los distintos elementos de les viviendes, Pa proceder en la renovación de materiales baltaos o llevantaos pa la renovación.

Pa la execución d'estes obres realizó'l procesu de llicitación correspondiente, axudicándose les mesmes a la empresa Obres, Servicios y Construcciones del Principáu, S.L. (OSYCO), por importe de 9.785,51 €. El plazu d'execución de les obres envalorase en 1 mes, a cuntar a partir del día siguiente la firma de l'acta del replantego. El plazu de garantía de les obres contrataes ye de dos años. Tolos trabayos van realizase cola coordinación y supervisión del Serviciu Municipal d'Agües” – concluyó Noceda