Conclúi la ludomóvil rural con celebración festiva

Una trentena de neños y neñes de la zona rural participaron nes sos actividaes. El programa d'ociu infantil pa neños y neñes de la zona rural “Ludomóvil Carreño”, llega al so fin anguaño. L'actividá entamada al traviés de la Oficina d'Información xuvenil de la Mancomunidá del Cabu Peñes y financiada dende la conceyalía de Mocedá del Conceyu de Carreño  empezó'l 23 d'Ochobre del pasáu añu.

Llorgozana, Albandi, Xivares y Quimarán–El Valle fueron los llugares onde se desenvolvieron les actividaes, con un total de 28 participantes nes trés parroquies carreñenses.

El pasáu miércoles 16 de mayu remataben les actividaes na Escuela Rural de Llorgozana cola entrega de diplomes a participantes per parte de la conceyala d'área de Mocedá Paula Cuervo.  A lo llargo de la selmana que vien va dir concluyendo nes distintes parroquies con una fiesta final y les respectives entregues de diplomes. En concretu los díes van ser: 
–Albandi (Centru d'Iniciativa Rural), Llunes 28 de Mayu de 17 a 18:30 hores
–Xibares (Local Social de la urbanización), Llunes 28 de Mayu de 18 a 19:30 hores
–Quimarán-El Valle (Escuela Rural), Miércoles 30 de Mayu de 12:15 a 13:45 hores 

Les actividaes desenvueltes teníen como oxetivos la participación infantil,  la educación ambiental y n'igualdá, la llectura, los idiomes y actividaes que fomenten el billingüismu según la conocencia y respetu al patrimoniu natural y cultural carreñense y asturianu” - esplicó la conceyala.

Les actividaes desenvolviáronse en 19 bloques:
ESFRUTANDO DE LA SERONDA .
HALLOWEN
CONSTRÚI EL TO PUZZLE
AMAGUESTU
DERECHOS DEL NEÑU Y LA NEÑA .
LONDON HERE WE GO
CALENDARIU ADVIENTU .
PASTELES QUE DEXEN BUELGA .
NAVIDAES RUIDOSES
FAEMOS AMISTAES
SOMOS XENTE PACÍFICA .
ANTROXU .
LES TRÉS ERRES: RECICLAR, REDUCIR Y REUTILIZAR
COCINITAS DE PRIMAVERA .
FIESTA PRIMAVERAL
HOLA DE NUEVU .
DEPORTE .
AFAYANDO A KIKA 
DE FOLIXA EN FOLIXA 

Les actividaes realizaes en cada bloque consistíen en talleres, dinámiques, gymkanes, fiestes, salíes pola redolada y xuegos empobinaos” - esplicó la conceyala.

El programa foi impartíu nel so primer trimestre (ochobre – avientu de 2017) pola empresa Trastadas & Más, y dende Xineru de 2018 hasta la so finalización esti mes de Mayu pola Asociación Cultural Súbete. Los espacios pa llevar a cabu l'actividá fueron: les escueles rurales de Quimarán-El Valle y Llorgozana, el local social de la urbanización de Xivares y el Centru d'Iniciativa rural d'Albandi.

Estimar, dende l'equipu de gobiernu, la implicación otru añu más de les escueles y les asociaciones vecinales lo mesmo que de les families por que'l programa siga llevándose a cabu añu tres d'añu” – concluyó la conceyala.

El próximu programa “Ludomóvil Rural” va dar empiezu, tres el periodu branizu, el próximu 22 d'Ochobre de 2018.